Η επίσκεψη στον οστεοπαθητικό

Ιστορικό και εξέταση

Στην πρώτη συνάντηση ο οστεοπαθητικός σας:

  • Θα ακούσει και θα κάνει ερωτήσεις σχετικά με το πρόβλημα που σας απασχολεί, τη γενική σας υγεία, άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την υγεία σας, άλλη ιατρική αγωγή που λαμβάνετε ή φάρμακα που παίρνετε και θα τα καταγράψει στο προσωπικό σας ιστορικό. Οι πληροφορίες που θα δώσετε είναι εμπιστευτικές.

  • Θα σας εξετάσει προσεκτικά. Είναι πιθανόν ο οστεοπαθητικός να σας ζητήσει να βγάλετε κάποια από τα ρούχα σας. Έχοντας τη συναίνεσή σας θα αναλάβει με ευαισθησία μια πλήρη και επαρκώς λεπτομερή αποτίμηση της περίπτωσή σας. «Μπορείτε να σταματήσετε τη συνεδρία οποιαδήποτε στιγμή αισθανθείτε άβολα.» Μπορείτε να ζητήσετε από ένα φίλο ή συγγενή να σας συνοδεύει κατά τη διάρκεια της αγωγής εάν το επιθυμείτε.
  • Θα σας ζητήσει να κάνετε απλές κινήσεις και διατάσεις για να παρατηρήσει τη στάση και την κινητικότητά σας. Θα εξετάσει επίσης τη λειτουργία των αρθρώσεων, των ιστών και των οργάνων χρησιμοποιώντας τα χέρια του και μια εξαιρετικά ανεπτυγμένη αίσθηση αφής.
  • Θα σας δώσει μια πλήρη αποτίμηση των ευρημάτων και θα προτείνει την κατάλληλη αγωγή η οποία μπορεί να περιλαμβάνει παραπομπή σε άλλο επαγγελματία υγείας για περαιτέρω εξέταση ή ένα πρόγραμμα οστεοπαθητικής αγωγής. Θα σας εξηγήσει τα πιθανά αποτελέσματα της οστεοπαθητικής αγωγής και τις πιθανές αντιδράσεις που μπορεί να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα της αγωγής.

 

Οστεοπαθητική Αγωγή

  • Ο οστεοπαθητικός σας θα εφαρμόσει την αγωγή χρησιμοποιώντας τα χέρια του και εξειδικευμένες κινητοποιήσεις στο μυοσκελετικό σας σύστημα και τα όργανα, καθώς και μαλάξεις στα μαλακά μόρια. «Ο οστεοπαθητικός θα σας εξηγήσει τι κάνει και θα σας ζητήσει την άδεια να συνεχίσει.» Ρωτήστε οποιαδήποτε ερώτηση οποιαδήποτε στιγμή αν δεν είστε βέβαιοι ή αν κάτι σας ανησυχεί.
  • Ο οστεοπαθητικός σας μπορεί επίσης να συστήσει ατομικές ασκήσεις και οδηγίες αυτοβοήθειας, καθώς επίσης τη χρήση και άλλων κλάδων ιατρικής φροντίδας, κατάλληλων για την αποθεραπεία σας.

Μπορεί να απαιτηθούν περισσότερες από μία επισκέψεις για να λυθεί το πρόβλημά σας. Ο οστεοπαθητικός θα επιβλέπει την πρόοδό σας σε κάθε επίσκεψη και, εφόσον χρειαστεί, θα σας ζητήσει την συγκατάθεσή σας για οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα της αγωγής σας.


Αντιμετωπίζοντας ανησυχίες

Όλα τα κέντρα οστεοπαθητικής θα πρέπει να έχουν μια διαδικασία διαχείρισης παραπόνων.

Αν ανησυχείτε για την αγωγή που σας έχει παρασχεθεί θα ήταν χρήσιμο να το συζητήσετε με τον οστεοπαθητικό σας για να δείτε αν το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί.

Εάν δεν μπορέσετε να επιλύσετε το θέμα αυτό, ή εάν είναι τόσο σοβαρό ώστε να επηρεάζει την ικανότητα του οστεοπαθητικού να ασκεί την οστεοπαθητική με ασφάλεια, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον εθνικό φορέα εγγραφής - μητρώο ή σε άλλο σχετικό επαγγελματικό σώμα.

 

Επαγγελματικά πρότυπα για υψηλής ποιότητας οστεοπαθητική περίθαλψη

Οι επαγγελματίες οστεοπαθητικοί έχουν δεσμευτεί να παρέχουν ποιοτική περίθαλψη προς όφελος των ασθενών τους, εφαρμόζοντας υψηλά πρότυπα  ηθικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς.

Τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Παροχής Οστεοπαθητικής Περίθαλψης  που εκδόθηκαν από το CEN, τον φορέα για τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα (EN 16686), αποτελούν τις προδιαγραφές του απαιτούμενου επιπέδου της περίθαλψης  που πρέπει να παρέχουν στους ασθενείς σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά στην οστεοπαθητική εκπαίδευση, την αξιολόγηση και την αγωγή. Δεν υποκαθιστά την εθνική νομοθεσία όπου αυτή υπάρχει.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ με 20 €

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ - Ηροδότου 19, Κολωνάκι
Ο χώρος λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Οστεοπαθητικής. 
Οι καθηγητές και οι φοιτητές της Σχολής Οστεοπαθητικής παρέχουν τη δυνατότητα θεραπειών σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Image
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FOLLOW US

2024 © ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ