Πόνος στο κέντρο της πλάτης

"Από πολύ μικρή, σχεδόν από το Δημοτικό σχολείο, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν είχα σωστή στάση στο σώμα μου. Πάντα είχα μία τάση να σκύβω ελαφρά μπροστά.

Αργότερα όσο προχωρούσα προς την εφηβική ηλικία και επειδή είχα μία ανάπτυξη πρόωρη και η διαμόρφωση του σώματος μου έδειχνε περισσότερο ώριμης γυναίκας, και λίγο ίσως και μία εντροπή για το μέγεθος του στήθους το σκύψιμο και το μάζεμα των ώμων προς τα εμπρός έγινε εντονότερο.

Υπήρχε από την αρχή ένας ελαφρύς πόνος στο κέντρο της πλάτης, στην περιοχή της θωρακικής μοίρας, λίγο ενοχλητικός, αλλά όχι ανυπόφορος στην αρχή.

Περνώντας τα χρόνια ο πόνος στο κέντρο της πλάτης γινόταν εντονότερος. Η φύση της εργασίας μου , μάλλον επέτεινε το πρόβλημα, καθώς απαιτούσε τα δύο χέρια να βρίσκονται μονίμως στον αέρα, παράλληλα, κρατώντας έτσι μία ομάδα μυών ακριβώς στο κέντρο του πόνου μαζεμένους και ακίνητους.

Όταν πλέον ο πόνος άρχισε να γίνεται εντονότερος , προσπάθησα να τον καταπολεμήσω με όλους τους δυνατούς τρόπους. Φυσικά πρώτα η επίσκεψη σε γιατρό, ο οποίος συνέστησε εξετάσεις, ακτινογραφία κ.λ.π. Η ακτινογραφία δεν έδειξε κανένα σοβαρό πρόβλημα, ίσως λίγη σχολίωση. Ακολούθησαν παυσίπονα, αλοιφές μυοχαλαρωτικές, σπραίυ κ.λ.π., κ,λ.π., για να μη αναφερθώ και στα « μασάζ» όλων των ειδών, έμπλαστρα, κρύα και ζεστά.

Συνέχισα να προσπαθώ να καταπολεμήσω τον πόνο, πηγαίνοντας σε γυμναστήριο. Χρησιμοποίησα όλες τις δυνατές ασκήσεις, τα όργανα, τα βάρη. Τίποτε. Το πρόβλημα παρέμενε. Έβαζα τον σύζυγο να με στρίβει, να με πιέζει στο σημείο του πόνου, να επιθέτει παγωμένα, μπουκάλια από το ψυγείο, ακόμη και πάγο, ο πόνος παρέμενε. Μάλιστα μερικές φορές ήταν εντονότατος σε σημείο πού να μη μπορώ να σταθώ. Με τα στριψίματα, τις πιέσεις, τα μασάζ και όλα αυτά, υπήρχε μόνο προσωρινή ανακούφιση.

Η θάλασσα, βοήθησε λίγο, καθώς και η εντριβή του σημείου με ψηλά βοτσαλάκια, αλλά και εκεί η ανακούφιση από τον πόνο ήταν πρόσκαιρη.Τό μόνο χαρακτηριστικό, είναι ότι με πατούσε κανείς στο κέντρο της πλάτης ακουγόταν σαν κάτι να σπάει και αυτό είχε ένα ανακουφιστικό αποτέλεσμα, αλλά και αυτό για λίγο.

Η αίσθηση της πλάτης και των ώμων σε αυτές τις καταστάσεις ήταν σαν κάποιος να έχει μαγκώσει αυτά τα σημεία με κάποιες αόρατες λαβές και να κρατά το πάνω μέρος του κορμού σε λάθος στάση, προκαλώντας φυσικά και τον πόνο.

Μετά από χρόνια άκουσα για πρώτη φορά την οστεοπαθητική και είπα, να δοκιμάσω και αυτό, να δούμε πώς θα πάει. Έτσι κι αλλιώς ο πόνος δεν υποφέρεται.

Από την πρώτη επίσκεψη, φάνηκε ότι κάτι γίνεται. Όταν είδα και άκουσα την σπονδυλική μου στήλη να βγάζει ήχους σαν κάτι πού "σπάει ", έντονα, δεν πίστευα ότι οι ήχοι αυτοί ακούγονταν από μένα και ότι μπορεί να γίνει τέτοιου είδους επέμβαση στα οστά χωρίς να προκαλεί πόνο, αλλά αντίθετα να ανακουφίζει από τον πόνο.

Πρώτο αποτέλεσμα, αλλαγή της στάσεως του σώματος, προς το ορθότερο

Δεύτερο αποτέλεσμα, ανακούφιση του πόνου.

Τρίτο αποτέλεσμα, η εντύπωση ότι ένα τρομακτικό βάρος έφυγε από πάνω μου.

Τέταρτο αποτέλεσμα, ανακούφιση και σιγουριά ότι όλα θα πάνε ακόμη καλύτερα , στην συνέχεια της θεραπείας, με την οστεοπαθητική."

 A.A.

Πιστοποίηση Μέλους

Κάθε μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Οστεοπαθητικής έχει αυτή την πινακίδα με το σήμα του Συλλόγου και τον αριθμό μητρώου του μέλους.
Μπορείτε να αναγνωρίσετε εάν κάποιος είναι μέλος του Συλλόγου από αυτή την πινακίδα.

Οστεοπαθητική ΑΡΩΓΗ