Εκπαίδευση στην Οστεοπαθητική στην Ελλάδα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οστεοπαθητικής στηρίζει το πρόγραμμα σπουδών στην Οστεοπαθητική της εταιρίας "epimorfosis". Το πρόγραμμα αυτό είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης τριών συντελεστών: της Γερμανικής σχολής O.S.D. που παρέχει την μεγάλη πλειονότητα των καθηγητών, του ΚΕΣΥ "epimorfosis" που έχει αναλάβει τη λειτουργία, γραμματειακή υποστήριξη και το χώρο για τα σεμινάρια, καθώς και του Π.Σ.Ο, ο οποίος έχει αναλάβει την κλινική εκπαίδευση των σπουδαστών, παρέχοντας τον χώρο και τους εκπαιδευτές. Ορισμένα μέλη του Π.Σ.Ο. έχουν επίσης αναλάβει θέσεις καθηγητών.

Οι σπουδές είναι πενταετείς, μερικής φοίτησης (part-time), απευθύνονται δε σε πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές, ιατρούς ή παραμφερείς επαγγελματίες της υγείας. Στο τέλος κάθε έτους υπάρχουν εξετάσεις.

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν το πτυχίο Diploma in Osteopathy (D.O.) απο την O.S.D. Για την εγγραφή τους ως πλήρη μέλη στον Π.Σ.Ο. απαιτείται να περάσουν επιτυχώς την τελική εξέταση κλινικής επάρκειας από τριμελή επιτροπή εξεταστών (FCCA- Final Clinical Competence Exam), η οποία διεξάγεται απο τον Π.Σ.Ο με συμμετοχή εκπροσώπου της O.S.D.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε κάντε κλικ στον σύνδεσμο www.epimorfosis.gr

Βρείτε μας στο Facebook

Οστεοπαθητική ΑΡΩΓΗ

Θεοχάρης Φράγκος- Η Οστεοπαθητική Ιατρική του Σήμερα

Θεοχάρης Φράγκος- Η Οστεοπαθητική Ιατρική του Σήμερα