Οστεοπαθητική για Παιδιά

Η οστεοπαθητική για παιδιά αφορά ήπιες οστεοπαθητικές τεχνικές ειδικά προσαρμοσμένες για θεραπεία βρεφών, παιδιών και εφήβων.
Όπως πάντα η οστεοπαθητική προσέγγιση αφορά τη συνολική κατάσταση του ανθρώπου και όχι απλά την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ενδιαφέρει ο ασθενής, ο άνθρωπος και όχι η ασθένεια.


Έτσι και στην περίπτωση των παιδιών, ο οστεοπαθητικός αναζητά στο σώμα, τα στοιχεία εκείνα (osteopathic dysfunctions-οστεοπαθητικές δυσλειτουργίες), τα οποία είναι πέρα της συμπτωματολογίας και με τις δια χειρός ήπιες τεχνικές αναζητά την αποκατάσταση, την διατήρηση και υποστήριξη της υγείας και ευεξίας, η οποία ήδη ενυπάρχει.
Η επιλογή των τεχνικών γίνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την ηλικία, τη συμπτωματολογία και τη δυσλειτουργία και επιλέγονται με γνώμονα την ηπιότητά τους και τη δυναμική αποτελεσματικότητά τους.


Η οστεοπαθητική για παιδιά είναι συχνά συνδεδεμένη με την περιγεννητική γενικότερα (περίοδος εγκυμοσύνης, προετοιμασία τοκετού, τραύμα της γέννας κλπ).
Έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα, χρειάζεται γνώση και οπωσδήποτε εμπειρία. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι τεχνικές της οστεοπαθητικής μπορούν να προσφέρουν σημαντική ανακούφιση των συμπτωμάτων, ενώ σε άλλες είναι δυνατή ακόμη και η πλήρης αποκατάσταση του προβλήματος.


Για βαθύτερη κατανόηση, ενδεικτικά θα αναφερθούν κάποιες διαταραχές, τις οποίες συχνά αντιμετωπίζουμε και αναφέρονται στη διεθνή οστεοπαθητική βιβλιογραφία.
Ωστόσο να υπενθυμίσουμε τη μοναδικότητα του κάθε περιστατικού και να επισημάνουμε ότι η παρακάτω περιγραφή είναι καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους:
Βρεφικοί κολικοί, Χρόνιες λοιμώξεις ανώτερης αναπνευστικής οδού, Δυσκολίες ύπνου, Ωτίτιδες, Παλινδρόμηση, Διαταραχές θηλασμού, Διαταραχές ουροποιητικού, Παροξυσμοί, Αναπτυξιακές δυσκολίες, Άσθμα, Μαθησιακές δυσκολίες, Εγκεφαλική παράλυση, κ.α.


Γεώργιος Χ. Παντούλας, DO

Πιστοποίηση Μέλους

Κάθε μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Οστεοπαθητικής έχει αυτή την πινακίδα με το σήμα του Συλλόγου και τον αριθμό μητρώου του μέλους.
Μπορείτε να αναγνωρίσετε εάν κάποιος είναι μέλος του Συλλόγου από αυτή την πινακίδα.

Οστεοπαθητική ΑΡΩΓΗ